Winkeliers klaar voor winkelen op afspraak

FLEVOLAND • Di 2 maart 2021 | 21:41 • Dinsdag 2 maart 2021 | 21:41

Winkeliers zijn er klaar voor om woensdag op afspraak weer open te gaan. Vanaf 3 maart mogen maximaal twee klanten per verdieping tegelijkertijd in een winkel aanwezig zijn. Het is verplicht om een bezoek minstens vier uur van tevoren aan te melden.

In het stadshart van Almere zijn 31 winkels die op die manier hun deuren weer openen. Dat blijkt uit een overzicht dat is gepubliceerd op de website van het winkelcentrum. Bij grote winkelketens is het mogelijk om online een tijdslot te reserveren. Bij kleinere en zelfstandige winkeliers zal het maken van een afspraak in veel gevallen telefonisch moeten gebeuren.

'Ga enorm veel bij jullie bestellen'
Bij boekwinkel The Read Shop in Lelystad merkt eigenaar Jos Bos dat er enthousiasme is bij mensen om weer naar de winkel te komen. Ook al is het maken van een afspraak verplicht. "Ik had vandaag nog iemand aan telefoon die uitsprak: 'Ik ben vaste klant, en ik mis het heel erg dat ik geen boeken of bladen kan bestellen.' Ze gaf aan: 'ik ga enorm veel bij jullie bestellen.'" Volgens Bos is het enthousiasme een teken dan mensen er weer op uit willen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel