Verdachte fatale steekpartij Buurman Joop hult zich in stilzwijgen

LELYSTAD • Wo 3 maart 2021 | 11:47 • Woensdag 3 maart 2021 | 11:47

Nog altijd heeft de 37-jarige Lelystedeling, die ervan wordt verdacht 'Buurman Joop' (62) te hebben doodgestoken op 2 september vorig jaar, niets verklaard over de gebeurtenissen aan De Stelling. Pas als de psychologische onderzoeken naar de man zijn afgerond, beslissen hij en zijn advocaat of hij nog met een verklaring komt. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een nieuwe pro-formazitting.

Waarschijnlijk was een ruzie over geluidsoverlast de reden voor de steekpartij, zo werd eerder gemeld. Maar wat er nou precies is gebeurd op die woensdagmiddag, is nog altijd niet duidelijk.

En voorlopig blijft het ook nog even stil. De verdachte wil eerst alle psychologische onderzoeken afwachten en zal dan pas beslissen of hij zijn kant van het verhaal kwijt wil, vertelde zijn advocaat woensdag in de Lelystadse rechtbank. De man zou daar vanuit de gevangenis online bij aanwezig zijn, maar omdat het te lang duurde om verbinding te krijgen met de rechtszaal besloot hij weer naar zijn cel te gaan.

Volgens zijn advocaat zijn de onderzoeken bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) inmiddels in de afrondende fase. Binnen drie maanden komt de zaak opnieuw op de rol, waarschijnlijk kan hij dan inhoudelijk worden behandeld. Een exacte datum is nog niet bekend.

De dodelijke steekpartij bracht vorig jaar een hevige schok teweeg in de Lelystadse straat. Tientallen mensen vormden een paar dagen na de dood van 'Buurman Joop' een erehaag bij zijn huis. Hij was erg geliefd onder buurtbewoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel