Mailboxenaffaire: Meer verwarring bij raadsleden na gesprek met burgemeester

ALMERE • Wo 17 maart 2021 | 6:08 • Woensdag 17 maart 2021 | 6:08

Er heerst veel verwarring bij Almeerse gemeenteraadsleden over de mailboxenaffaire, na een mededeling die burgemeester Franc Weerwind dinsdagavond deed aan de fractievoorzitters. Weerwind riep de fractievoorzitters na een vergadering over zijn tweede ambtstermijn bijeen. Het was een besloten bijeenkomst, maar het is wel bekend dat de gewiste mailboxen onderwerp van gesprek waren.

Duidelijk is ook dat Weerwind de partijen weinig extra informatie gaf, want de fractievoorzitters kwamen in verwarring naar buiten. "Verwarrend ja, want ik kan me voorstellen dat de burgemeester graag wil delen dat er vooruitgang is in het onderzoek naar de gewiste mailboxen, maar ik kan pas echt een mening vormen als wij exact weten wat er nu gebeurd is en welke informatie er nog beschikbaar is", reageert Ruud de Jonge van de PvdA. Toon van Dijk (PVV) vindt dat de kwestie bepaald geen schoonheidsprijs verdient. "Het is volstrekte chaos, wij weten nu echt de kop en de staart niet meer".

Ook Hans Everhard (SP) is verbaasd. "Dit had nooit mogen gebeuren. De Archiefwet wordt overtreden en dat kan natuurlijk niet. Ook voor de controlefunctie van de gemeenteraad mag dit niet gebeuren." Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren zegt dat het om een ernstige situatie gaat. "Vanuit het college is er maar heel weinig informatie gekomen, we moeten bijna alles hierover in de media lezen. We hebben nu net weer gehoord dat een deel mogelijk wel gevonden is. Er is nog zo veel onduidelijk, er zijn nog heel veel vragen."

Weerwind heeft de fractievoorzitters toegezegd dat er woensdag een raadsbrief met informatie zal verschijnen. Donderdag vergadert de Almeerse gemeenteraad over de mailboxenaffaire. Dinsdagavond werd bekend dat de omvang van het probleem met de verwijderde mailboxen een stuk groter is dan eerder gedacht.

De reacties van de gemeenteraadsleden:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel