PVV-Kamerlid Jansen keert waarschijnlijk niet terug in Kamer

ALMERE • Do 18 maart 2021 | 16:55 • Donderdag 18 maart 2021 | 16:55

PVV-kamerlid Chris Jansen uit Almere zegt enorm te balen dat hij waarschijnlijk niet meer terugkeert in de Tweede Kamer. Ongeveer 90 procent van de stemmen is inmiddels geteld en de PVV staat op 17 zetels. Jansen staat op plek 21 op de lijst en lijkt daarmee dus buiten de boot te vallen.

Het Kamerlid hield er rekening mee dat de PVV de tweede grootste partij zou worden. "In de peilingen stonden we er goed voor". De PVV verloor uiteindelijk drie zetels ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2017.

De Almeerder werd in november 2019 Tweede Kamerlid toen Sietse Fritsma bij de PVV vertrok. Jansen stond toen op plek 23 en had er dus niet op gerekend. Daarvoor was hij fractievoorzitter voor de PVV in Provinciale Staten en gemeenteraadslid in Almere.

Op 26 maart stelt de Kiesraad de definitieve uitslag vast. Dan wordt ook bekend welke kandidaten met voorkeursstemmen gekozen zijn. Vervolgens wordt er op 30 maart officieel afscheid genomen van de zittende Kamerleden. Jansen heeft nog geen nieuwe toekomstplannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel