SP: Burgemeester had raad moeten informeren over cameratoezicht Fokkeboom

ALMERE • Do 1 april 2021 | 12:46 • Donderdag 1 april 2021 | 12:46

De Socialistische Partij (SP) in Almere is boos op burgemeester Franc Weerwind. Aanleiding is het besluit van de burgemeester om camera's te plaatsen in de buurt van een woning aan de Fokkeboom in Noorderplassen West. Volgens de SP is de gemeenteraad daarover niet geïnformeerd.

Op zondag 21 maart werd een explosief gevonden naast een woning aan de Fokkeboom. Een aantal woningen werd toen ontruimd. Een paar dagen later liet de gemeente de buurtbewoners weten dat een tijdelijk cameratoezicht ingesteld zou moeten worden voor een periode van drie maanden.

Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP zegt verbaasd te zijn over de gang van zaken: "De inzet van cameratoezicht is een zwaar en ingrijpend middel. De SP is zich ervan bewust dat de gemeenteraad de burgemeester de bevoegdheid heeft gegeven dit middel in te zetten. Maar daarbij is al sinds jaar en dag gebruik dat de raad hierover wordt geïnformeerd. En dat is niet gebeurd."

Volgens Everhard is dit niet de eerste keer dat de burgemeester de gemeenteraad niet informeert over het instellen van het cameratoezicht. Vorig jaar is dat ook gebeurd bij de Hollywoodlaan. De SP hoopt dat de burgemeester bij vergelijkbare situaties de gemeenteraad per brief informeert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel