Nieuwe stichting tegen datacenter: "Gemeente vertelt een sprookje"

FLEVOLAND • Ma 5 april 2021 | 20:54 • Maandag 5 april 2021 | 20:54

"De gemeente Zeewolde vertelt een sprookje als het gaat over het toekomstige datacenter. De informatie is te rooskleurig en te eenzijdig." Dat zegt de nieuwe stichting DataTruc Zeewolde. Bezorgde burgers van Zeewolde willen met deze stichting in oprichting het datacenter tegenhouden.

Dit voorjaar werd bekend dat een Amerikaans bedrijf een 'hyperscale' datacentrum wil bouwen in Zeewolde. Het bedrijf wil daarvoor 166 hectare grond kopen op bedrijventerrein Trekkersveld. Volgens voorzitter Susan Schaap van DataTruc Zeewolde is dat veel te groot voor het dorp. Ook het water- en energieverbruik van de opslag voor computerdata baart haar zorgen.

De stichting hoopt de komende maanden zo veel mogelijk burgers aan zich te binden om zo een krachtig geluid tegen het plan te laten horen. Een petitie op de site van de stichting is inmiddels 629 keer ondertekend. Dinsdag wordt er ook een officiële zienswijze tegen het datacenter ingediend bij de gemeente Zeewolde. De gemeenteraad beslist deze zomer of het plan door mag gaan of niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel