College en gemeenteraad spreken dinsdag opnieuw over Swifterbant-Zuid

DRONTEN • Do 15 april 2021 | 12:25 • Donderdag 15 april 2021 | 12:25

Het gemeentebestuur van Dronten praat dinsdagavond opnieuw met de gemeenteraad over nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid. Dat gebeurt tijdens een extra ingelaste informatiebijeenkomst.

Vorige week kwam het plan voor de nieuwbouwwijk op losse schroeven te staan. Een stemming over een wijziging van het bestemmingsplan ging op het laatste moment niet door. Wethouder Roelof Siepel meldde bij de start van de vergadering dat het voorstel werd ingetrokken, totdat alle omgevingsaspecten goed in beeld waren. Hierdoor laat de gemeente de optie op de grond verlopen. Dit betekent dat ook andere partijen de grond kunnen kopen en daar andere plannen voor kunnen maken.

De fracties van PvdA, D66, CDA en GroenLinks wilden een extra vergadering. Dat is een informatiebijeenkomst geworden, waarin het college de raad nader kan informeren over het onderwerp. De partijen hebben ook schriftelijke vragen gesteld.

De bijeenkomst start om 19.30 uur en is online te volgen. Het is nog niet duidelijk of de politici de bijeenkomst fysiek of digitaal bijwonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel