Brandweer verklaart Punter veilig, alle bewoners weer thuis

LELYSTAD • Ma 10 mei 2021 | 6:17 • Maandag 10 mei 2021 | 6:17

De laatste bewoners van de ongeveer 50 woningen in de wijk Punter in Lelystad mogen weer naar huis. De brandweer meldt dat de situatie weer veilig is. De woningen werden zaterdag en zondag ontruimd omdat er in het riool een explosiegevaarlijke stof zat.

Een groot deel van de wijk werd al zondagavond door de brandweer veilig verklaard. Door problemen met het doorspoelen van het riool moest de laatste groep bewoners nog een paar uur wachten. Rond half vier maandagmorgen meldde de brandweer dat alles onder controle was. Er rijdt nog wel politie door de wijk om de woningen in de gaten te houden van bewoners die nog niet in de gelegenheid waren om terug te gaan.

Een deel van Punter werd zaterdagavond ontruimd vanwege een verdachte geur uit het riool. Uit metingen bleek dat er explosiegevaar was. Het RIVM heeft monsters uit het riool onderzocht, maar heeft nog geen definitieve uitslag om welke stof het gaat. De gemeente meldt dat de uitslag uiterlijk dinsdag bekend wordt. Het is ook nog onduidelijk hoe de stof in het riool is terechtgekomen.

In de omgeving van Punter kan er bruin water uit de kraan komen. Dat komt doordat de brandweer het hele weekend water heeft gebruikt; daardoor komt afzetting in de waterleidingen vrij. Het bruine water is volgens de gemeente niet gevaarlijk. Als de kraan een tijdje openstaat, moet het water weer helder worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel