'Excuses op zijn plaats voor slechte communicatie bij ontruiming Punter'

LELYSTAD • Za 12 februari 2022 | 16:11 • Zaterdag 12 februari 2022 | 16:11

Bewoners van de Punter in Lelystad verwachten excuses van de gemeente Lelystad voor de gebrekkige communicatie tijdens de ontruiming van de wijk vorig jaar mei. Dat werd zaterdag duidelijk tijdens een live uitzending van het Weekendcafé van Radio Lelystad en Omroep Flevoland.

Vorig jaar mei werd de Punter ontruimd nadat een brandbare vloeistof met een penetrante geur in het riool was ontdekt. In de communicatie naar bewoners en de pers ging het nodige mis, zo bleek eerder deze week na onderzoek van de gemeente Lelystad.

Waardering voor de hulpdiensten
In de wijk is veel waardering voor de inzet van de hulpdiensten. Maar er is ook veel ergernis over de gebrekkige communicatie. "Wij moesten in een vloek en een zucht ons huis uit. Stonden buiten met slaperige kinderen in de pyjama's. We hebben heel lang buiten gestaan zonder dat we wisten wat we konden of moesten doen", zegt bewoner Ashok Hulleman, die uiteindelijk in de namiddag naar een hotel kon.

Bewoner Vincent Meinsma: "Ik voelde me in de steek gelaten door de gemeente. Onze buren moesten weg. Wij mochten wel blijven. Maar waarom en hoe, daar kregen we geen antwoord op. Terwijl er voorlichters van de gemeente in de wijk waren. Die spraken wel met Omroep Flevoland, maar niet met ons. Ik vind dat schandalig."

Onduidelijkheid zit bewoners dwars
De grote onduidelijkheid zit de bewoners nog steeds dwars. Het leidde er zelfs toe dat er een gerucht opgang kwam dat het ging om een terroristische aanslag. "Ja er verschenen ineens allemaal ME-busjes in de wijk. En we wisten niet waarom en dan krijg je dat soort geruchten", vertelt Hulleman die de komst van de ME'ers best imponerend vond. Vincent Meinsma had daar niet zo'n last van: "Ging er vanuit dat ze voor de bewaking van de woningen kwamen. Maar ja, het geeft wel aan wat die onduidelijkheid met mensen kan doen."

Nu 9 maanden later weten de bewoners van de Punter nog steeds niet welke gevaarlijk stof door hun rioolbuizen stroomde. De verwachting in de wijk is dat daar binnenkort toch meer duidelijkheid over komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel