Laatste strohalm voor leerwerktraject Flevodrome

ALMERE • Zo 30 mei 2021 | 14:07 • Zondag 30 mei 2021 | 14:07

Het Almeerse stadsbestuur moet nog één keer om tafel met Eduvier onderwijsgroep, om te kijken of leerwerktraject Flevodrome behouden kan blijven voor de stad. Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad heeft daar om gevraagd. Het traject is bedoeld om vastgelopen jongeren weer op weg te helpen.

Het stadsbestuur besloot in maart de subsidie stop te zetten, omdat het traject veel geld kost en te weinig oplevert. Flevodrome is er voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die kampen met psychische, sociale of emotionele problemen. In Almere biedt Flevodrome een traject in de metaalbewerking aan, bij De Blocq van Kuffeler. Tijdens dit traject worden ook andere vaardigheden bijgebracht.

Laatste vangnet
Voor veel jongeren blijkt Flevodrome een laatste vangnet. Maar de gemeente Almere is juist van mening dat de jongeren ook prima terecht kunnen bij andere projecten in de stad. Die zouden soortgelijke hulp kunnen geven aan de jongeren.

'Nergens anders terecht'
De gemeenteraad vindt dat het leerwerktraject moet blijven, juist omdat zo'n specifieke doelgroep door Flevodrome geholpen wordt. Deze jongeren kunnen volgens de raad nergens anders terecht en dreigen tussen wal en schip te vallen als Flevodrome verdwijnt. Als het Almeerse stadsbestuur het gesprek met Eduvier achter de rug heeft, verwacht de gemeenteraad een raadsbrief, waarin een eindoordeel staat over de toekomst van Flevodrome.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel