Stationslaan blijft open voor auto's en bussen

LELYSTAD • Di 1 juni 2021 | 23:15 • Dinsdag 1 juni 2021 | 23:15

De Stationslaan in Lelystad blijft ook in de toekomst toegankelijk voor auto’s. Dat werd dinsdagavond verteld bij de presentatie van de nieuwe bouwplannen van het stationsgebied. Eerder werd gesproken om het gebied mogelijk af te sluiten voor auto’s en bussen, maar de gemeente vindt de Kiss and Ride strook voor het station belangrijk.

Het gebied gaat wel op de schop, zo moet de laan groener worden en wordt de straat smaller gemaakt. De straat staat geregeld vast door de grote hoeveelheid auto’s. De gemeente probeert daarom wel om het gebied autoluw te maken. Het moet daardoor aantrekkelijker worden om een andere route te rijden dan over de Stationslaan. Een van de plannen is om de snelheid te verlagen naar 30 km per uur. Ook gaat de rotonde bij het provinciehuis weg en komen er verkeerslichten.

Een ander plan om het gebied autovrij te maken door het aanleggen van een tunnel, bleek al niet te kunnen. Dat was volgens het college van burgemeester en wethouders te duur. De gemeenteraad zag het ook niet zitten om de onderdoorgang bij het spoor af te sluiten voor auto’s.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel