Raad kritisch op bezuinigingsplan welzijnswerk

ALMERE • Do 3 juni 2021 | 23:07 • Donderdag 3 juni 2021 | 23:07

De Almeerse gemeenteraad is kritisch over het plan van het college van burgemeester en wethouders om 1,5 miljoen euro te bezuinigen op welzijnswerk. Meerdere partijen zijn het niet eens met het plan en willen de bezuiniging terugdraaien.

Volgens verantwoordelijk wethouder Roelie Bosch is de bezuiniging van 1,5 miljoen euro noodzakelijk. In de gemeenteraadsvergadering zei ze het plan 'met lood in de schoenen' in te dienen. "We hebben onze begroting als gemeente niet op orde", vervolgde de wethouder. Het plan voor het nieuwe welzijnskader begon twee jaar geleden. De gemeente Almere had toen ook al het huishoudboekje niet op orde, vertelde de wethouder. Volgens haar moeten alle wethouders bezuinigingen doorvoeren.

Welzijnswerk in Almere is heel breed en moet van de wethouder smaller worden. Er moet meer gefocust worden op elkaar ontmoeten. Daarom wordt een aantal projecten niet meer gesubsidieerd. Van de te bezuinigen 1,5 miljoen euro heeft de wethouder voor de helft in kaart waar het vandaan moet komen. Van de andere 750.000 euro is nog niet bekend waar op gekort moet worden. De SP en de Partij voor de Dieren gaan een amendement indienen om de bezuinigingen tegen te gaan. Volgens de partijen groeit het welzijnsbudget niet mee met de stad en moet er juist meer geld naar welzijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel