Wethouder: voor de zomer afweging windmolens Stichtsekant

ALMERE • Vr 4 juni 2021 | 6:47 • Vrijdag 4 juni 2021 | 6:47

Wethouder Jan Hoek van de gemeente Almere komt voor het zomerreces met een afgewogen standpunt over de bouw van vier windmolens op bedrijventerrein Stichtsekant. Dat is donderdagavond besloten tijdens de Politieke Markt.

Een groeiende meerderheid in de gemeenteraad lijkt moeite te hebben met de komst van de windmolens langs het Gooimeer. Net als de naastgelegen naturistenvereniging Chamavi en toekomstige omwonenden, ziet ook gemeenteraadslid Willem Boutkan (PVV) de komst van de windmolens niet zitten: "De windmolens leggen op die plek een enorm beslag op het bedrijventerrein en dat gaat ten koste van de uitgiftes en werkgelegenheid."

Ruimte voor goed plan
Maar er zijn ook voorstanders van de windturbines, zoals Leefbaar Almere en de Partij voor de Dieren in Almere. Met name vanwege de productie van waterstof en omdat windmolens een belangrijke rol spelen voor de energietransitie.

Een meerderheid van de Almeerse politiek geeft Hoek de komende weken de ruimte om voor het zomerreces met een goed plan te komen waarin de voor- en nadelen van de windmolens tegen elkaar worden afgewogen.

Voor bezwaarmaker Patrick Beverloo van Naturistenvereniging Chamavi duurt het het hele proces te lang. "Ik vrees dat het over het zomerreces heen wordt getild." Welke kant het uiteindelijk opgaat is voor Beverloo nog onduidelijk: "Niets is zo wisselend als de politiek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel