Vier minderjarige jongens aangehouden voor steekpartij Muziekwijk

ALMERE • Di 8 juni 2021 | 17:35 • Dinsdag 8 juni 2021 | 17:35

De politie heeft vier jongens aangehouden voor een steekpartij op de Pianoweg in de Almeerse Muziekwijk. Op 4 januari raakte daarbij een 18-jarige man ernstig gewond. Hij werd onder meer gestoken met een machete.

De verdachten komen uit Almere en Amsterdam. Ze zijn aangehouden in hun huis. De reden voor de steekpartij was waarschijnlijk ruzie tussen twee jongerengroepen, zegt de politie.

Deze zaak had mogelijk iets te maken met een eerdere steekpartij op 22 december 2020 aan de Helmholtzstraat in Amsterdam. De recherche van Amsterdam heeft daarom het onderzoek geleid.

De politie was na de steekpartij op zoek naar de inzittenden van een witte auto die 4 januari rond het station in de Muziekwijk reed. Daarvan werden eerder beelden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Wat is er gebeurd?
Het slachtoffer stapte begin dit jaar bij station Muziekwijk uit de trein, omdat hij zijn neef wilde bezoeken. De kleine witte auto viel hem op. Even later stopte diezelfde auto naast hem op de Pianoweg. Vier jongens van rond de 18 jaar stapten uit. Het slachtoffer begon te rennen, maar struikelde en viel.

Eén van de jongens is toen bovenop hem gaan zitten. Vervolgens hebben de verdachten hem geslagen en geschopt. Ook werd het slachtoffer in zijn rug gestoken. Het slachtoffer is met een steekwond en een ingeklapte long naar een woning aan de Contrabasweg gelopen. Daar heeft hij toen zelf de politie gebeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel