"Het Luierpark verdient een coronaherdenkingsboom"

ALMERE • Di 15 juni 2021 | 6:16 • Dinsdag 15 juni 2021 | 6:16

Tineke Ras, oprichtster van het Luierpark in Almere, wil op het terrein een coronaboom planten. Ras vindt dat zo'n boom past bij het park omdat nabestaanden er al terecht kunnen om daar verloren dierbaren te herdenken. "Ik wil een Japanse notenboom. Omdat die staat voor liefde en hoop."

In het Luierpark zijn gedenkplekken gemaakt voor overleden kinderen. Mensen kunnen er een boom kopen om daarbij dan een eigen herdenkingsplek te maken. Een boom om mensen te herdenken die zijn overleden aan corona past daar goed bij, vindt Ras.

"Er zijn veel mensen in Almere overleden aan de gevolgen van corona", zegt Ras. "En die mensen verdienen een centrale plek waar hun nabestaanden terecht kunnen om daar te herdenken."

Het Luierpark opende in 2017. In het park nabij de Almeerse Stripheldenbuurt stonden ruim 70 Davidia-bomen. Die boom wordt ook wel de luierboom of zakdoekjesboom genoemd door de wijze waarop de boom bloeit. De bloemen hebben de vorm van een luier of zakdoek.

Tineke Ras roept de gemeente op om de plaatsing van die coronaboom mogelijk te maken. Ze zoekt steun van de gemeenteraad en steun van de burgemeester. "En dan wil ik een onthulling van de coronaboom door de burgemeester in aanwezigheid van zorggroepen, huisartsen én nabestaanden. En ik wil dat er een mooie plaquette bij de boom komt te staan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel