Luierpark niet in gevaar bij uitbreiding Oostvaarderskliniek

ALMERE • Di 3 augustus 2021 | 13:34 • Dinsdag 3 augustus 2021 | 13:34

De uitbreidingsplannen van de Oostvaarderskliniek in Almere vormen geen bedreiging voor het Luierpark. Dat zegt oprichtster van het park Tineke Ras. In juni van dit jaar werd bekend dat De Oostvaarderskliniek in de Almeerse Stripheldenbuurt van plan is om flink uit te breiden. Aan de achterkant van het gebouw moet ruimte voor 58 extra opnames komen.

Het herdenk- en herinneringspark ligt vlak achter de kliniek. "De uitbreidingsplannen richten zich op de andere kant van de wijk. Het Luierpark heeft daar dus geen last van", aldus Ras.

In het Luierpark zijn, sinds de opening in 2017, gedenkplekken gemaakt voor overleden kinderen. Mensen kunnen er een boom kopen om daarbij dan een eigen herdenkingsplek te maken.

Veel mensen overleden
Eerder dit jaar riep Tineke Ras de gemeente Almere op om de plaatsing van een speciale coronaboom mogelijk te maken. "Er zijn veel mensen in Almere overleden aan de gevolgen van corona", zegt Ras. "En die mensen verdienen een centrale plek waar hun nabestaanden terecht kunnen om te herdenken."

Burgemeester Weerwind ondersteunt het initiatief volgens Ras. "Maar het is het pakkie an van de wethouder en die is nog met vakantie. Maar ik verwacht dat we dit najaar een Japanse notenboom, die staat voor liefde en hoop, kunnen planten."

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel