Vragen over Floriade-kabelbaan op diesel

ALMERE • Di 22 juni 2021 | 6:08 • Dinsdag 22 juni 2021 | 6:08

"Dit is onacceptabel!" Fractievoorzitter Hassan Buyatui van NIDA in Almere heeft geen goed woord over voor de inzet van een dieselgenerator bij de kabelbaan op het Floriadeterrein. De eenmansfractie heeft samen met de Partij voor de Dieren vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder.

Volgens Buyatui heeft de Floriade duurzaamheid hoog in het vaandel, maar is dat nu niet meer te zien. Ook fractievoorzitter Jaap Steenkamer van GroenLinks had liever gezien dat de kabelbaan niet door fossiele brandstof aangedreven wordt. Toch ziet hij dit niet als een heel groot probleem. "Het is een beetje klein bier."

Volgens Steenkamer moet er naar de grote zaken gekeken worden, zoals een Smart Grid om warmte op te slaan, en cementloos bouwen. Dat levert volgens GroenLinks een grotere CO2-besparing op dan een alternatief voor het aggregaat bij de kabelbaan.

Buyatui van NIDA is het daar niet mee eens. "Iets laten draaien op diesel is iets uit de jaren 1900. Dat moeten we echt niet hebben bij de expo Floriade 2022." Een woordvoerder van de Floriade BV laat weten dat het de bedoeling is om de kabelbaan binnenkort op het stroomnet aan te sluiten. "Ik had graag gezien dat het eerder was gebeurd", vertelt ook Steenkamer van GroenLinks.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel