Tweede Kamerfractie CDA: Onderzoek naar ongelukken N50

NOORDOOSTPOLDER • Vr 25 juni 2021 | 9:21 • Vrijdag 25 juni 2021 | 9:21

Er moet een uitgebreid onderzoek komen naar de ongelukken op de N50, die voor een deel door Flevoland loopt. CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts diende donderdagmiddag hierover een motie in. "Het is ons doel om de N50 met stip bovenaan te krijgen", zegt Geurts.

Het CDA in Noordoostpolder maakt zich al langer sterk voor verbreding van de N50. In de afgelopen jaren zijn er geregeld zware ongelukken gebeurd. "We hebben regelmatig overleg met onze lokale collega's, van daaruit is de N50 met stip bovenaan gekomen. Goed onderzoek is nodig, zodat we weten wat de oplossing is om het aantal verkeersdoden te verminderen. De lokale collega's leggen de nadruk op verbreding, maar ook bijvoorbeeld midden geleiding kan hierbij helpen."

Volgens Geurts zou het het beste zijn als de N50 zo snel mogelijk wordt aangepakt. "Maar we hebben in heel Nederland veel problemen met infrastructuur, waar relatief weinig geld voor beschikbaar is." Het gaat om 1,5 miljard euro, wat nog niet begroot is volgens Geurts.

Volgende week wordt er gestemd over de motie. Mocht die worden aangenomen, dan is het de bedoeling dat het onderzoek in het najaar gereed moet zijn. "De minister heeft aangegeven dat dit uitvoerbaar moet zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel