Meeuwenbrigade valt argeloze omstanders aan: mensen ondergepoept

ALMERE • Vr 25 juni 2021 | 19:45 • Vrijdag 25 juni 2021 | 19:45

Drie meeuwen hebben het voorzien op argeloze voorbijgangers aan de Camerastraat op het Almeerse bedrijventerrein Gooisekant. Mensen worden aan de lopende band aangevallen en verschillende mensen zijn al flink ondergepoept. De acties van deze meeuwenbrigade zijn verschillende keren vastgelegd op camera.

Het gekrijs van de meeuw is ook te horen op moment dat een ploeg van Omroep Flevoland komt kijken. "Als ze dit geluid maken, dan komen ze in beweging", zegt Joost Meijer. Hij zit met zijn bedrijf aan de Camerastraat. "Ik zie het aan de lopende band, ze maken een soort duikvlucht en duiken zo op mensen af die gewoon in de straat lopen."

Man met steen in zijn hand
Iets verderop zit een sportschool en ook de mensen daar komen er niet ongeschonden vanaf. "Ik heb gezien dat mensen uit de sportschool kwamen en helemaal ondergepoept werden. Eerder deze week stond er een man met een steen in zijn hand die de beesten wel wilde vermoorden".

Een van de drie meeuwen:

Snel kijken en filmen
Sinds drie weken zijn de meeuwen actief in de straat. Meijer heeft geen idee waar ze vandaan komen en waarom nu. "In mei legt een vogel volgens mij een ei, misschien zijn dit wel kwajongens van de nieuwe generatie." Meijer kan wel lachen om de meeuwen. "Elke keer als we ze horen, dan gaan we snel voor het raam naar buiten staan kijken en zien we ze nu weer aanvallen, soms filmen we dat ook."

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er incidenten zijn met vogels in Almere. Twee weken geleden viel een ekster nog bewoners in de naastgelegen Literatuurwijk aan. Soenita Loilargosain raakte toen gewond. In januari vloog er nog een uil tegen de woning van Wendy Brouwer in de Noorderplassen. Het dier is toen meegenomen door de dierenambulance.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel