Recreanten bekijken of ze naaktstrand zelf kunnen beheren

DRONTEN • Za 10 juli 2021 | 14:37 • Zaterdag 10 juli 2021 | 14:37

Een groep naaktstrandrecreanten gaat samen met de belangenorganisatie voor naaktrecreatie, NFN Open & Bloot, bekijken hoe ze zelf een deel van het Ellerstrand in Biddinghuizen kunnen onderhouden. Bij gebrek aan een beheerder wilde de gemeente Dronten het openbare naaktstrand 'teruggeven aan de natuur'.

Nadat de vorige beheerder van het Ellerstrand zich terugtrok, is er geen nieuwe beheerder gevonden om het onderhoud te doen en de gemeente voelt zich niet verantwoordelijk. De vervallen toiletten en douches zijn op voorhand weggehaald en worden niet meer vervangen, meldt NFN Open & Bloot.

Geld voor horeca
Bij het strand kost parkeren 5 euro per dag. Die parkeergelden gaan naar de horecagelegenheden op het Ellerstrand. In ruil daarvoor moeten de horecaondernemers het strand en de faciliteiten, zoals de douches en toiletten, schoonhouden. Zij doen dit echter alleen bij het deel van het strand waar hun zaak gevestigd is.

Verwaarlozing dreigt
Het naaktstrand mag van de gemeente nog wel gebruikt worden, maar verwaarlozing dreigt. Mensen op het naastgelegen chaletpark zouden al geklaagd hebben over ongewenste bezoekers die zich 's avonds op het strand bevinden. Daarom startten de recreanten een initiatief om zelf schoon te maken en op te ruimen. Om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en om ervaringen te delen, is door de vaste strandbezoekers de Facebookpagina Vrienden van het Ellerstrand gestart.

Gesprekken met gemeente
In deze groep wordt ook een petitie gedeeld, in een poging de gemeente te wijzen op haar verantwoordelijkheid voor het strand. Volgens NFN Open & Bloot wil de gemeente het naaktstrand eigenlijk ook niet kwijt en worden er momenteel gesprekken gevoerd met een mogelijk toekomstige beheerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel