Met de rolstoel door de Oostvaardersplassen: "Ik wist niet dat het kon"

LELYSTAD • Do 22 juli 2021 | 21:41 • Donderdag 22 juli 2021 | 21:41

Een groepje Lelystedelingen met een fysieke beperking maakte donderdag een excursie door de Oostvaardersplassen. Onder begeleiding van een boswachter gingen zij in hun rolstoel of scootmobiel het gebied in. Voor de deelnemers bleek het tochtje een mooie ervaring. "Ik doe in mijn scootmobiel boodschappen", zegt één van de deelnemers. "Maar verder ga ik bijna niet."

De tocht was een initiatief van de stichting GOL, het Gehandicapten Overleg Lelystad. Deze stichting heeft jaren geijverd voor de aanleg van een goed toegankelijk pad door het gebied zodat mensen met een beperking ook van de natuur kunnen genieten. "Door corona konden we even geen tochtjes houden", zegt Margriet Doorenspleet van de GOL. "Maar gelukkig konden we er vandaag weer op uit."

De tocht startte bij het bezoekerscentrum aan de Kitsweg in Lelystad. De groep ging onder begeleiding van een boswachter via de grote observatiehut de Zeearend langs het vogelkijkscherm bij Wigbels Eiland. De route is in totaal 2,5 kilometer lang. De boswachter gaf op diverse plekken tekst en uitleg over de flora en fauna in het gebied.

Margriet Doorenspleet weet dat de excursie zeer wordt gewaardeerd. Meerdere deelnemers waren al jaren niet meer in een natuurgebied geweest. "Mensen denken al heel snel; oh, dat kan vast niet met een rolstoel. Maar er zijn in Lelystad veel gebieden waar je prima terecht kunt in een rolstoel. Je moet niet denken aan wat er allemaal niet kan. Je moet moet denken aan wat wél kan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel