GGD zet 144 prikken bij open inloop Vlechttuinen

URK • Do 29 juli 2021 | 11:27 • Donderdag 29 juli 2021 | 11:27

De GGD op Urk heeft in drie dagen tijd 144 coronavaccinaties gezet bij de open inloop in sporthal De Vlechttuinen. Inwoners van Urk kunnen sinds maandag zonder afspraak een eerste prik halen. De GGD wil op deze manier de Urkers een laagdrempelige manier geven om toch een eerste vaccin te halen.

Onlangs was er ook op Urk een prikdag zonder afspraak voor vissers. De GGD is daarover erg te spreken en heeft ervoor gekozen om een hele week afspraakloos te vaccineren. Bij aankomst wordt wel de afspraak voor de tweede vaccinatie ingepland. Tot en met vrijdag blijft de open inloop voor Urkers bestaan. Daarna bekijkt de GGD per week hoe er in de gemeente het beste gevaccineerd kan worden.

Rond september gaat de vaccinatiestraat in De Vlechttuinen dicht. Ook de kleinschalige priklocaties in Zeewolde en Dronten sluiten dan de deuren. De grote vaccinatiestraten in Almere, Lelystad en Emmeloord blijven open. Door de inloop te organiseren wil de GGD een laatste kans bieden aan Urkers om in hun eigen gemeente gevaccineerd te kunnen worden.

Tot en met 27 juli hebben zo'n 3.700 inwoners van Urk via de GGD minimaal één coronavaccinatie gekregen. Daarnaast is een onbekend aantal inwoners gevaccineerd via de huisarts, in een woonzorginstelling en via werkgevers in de zorgsector. In alle leeftijdscategorieën heeft Urk de laagste vaccinatiegraad van Nederland, blijkt uit cijfers van het RIVM. Van de 65-plussers heeft tussen de 40 en 59 procent een eerste vaccinatie gekregen. Van de Urkers tussen de 25 en 64 jaar is het aandeel dat één prik heeft gehad tussen de 20 en 39 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel