GGD zet 256 eerste prikken tijdens inloopweek

URK • Ma 2 augustus 2021 | 15:54 • Maandag 2 augustus 2021 | 15:54

GGD Flevoland heeft vorige week 256 eerste vaccinaties gezet tijdens een speciale prikweek op Urk. In sporthal De Vlechttuinen konden mensen zonder afspraak langskomen om een eerste coronaprik te krijgen.

De speciale prikweek was ingesteld omdat de sporthal in september weer wordt vrijgegeven voor sportlessen en schoolsporten. Door de vereiste van een afspraak los te laten, hoopte de GGD zo veel mogelijk mensen over de streep te trekken om alsnog een eerste prik op Urk te krijgen. Dit ook met het oog op de lage vaccinatiebereidheid in de gemeente.

Ook de kleinschalige priklocaties in Zeewolde en Dronten sluiten in september de deuren. Mogelijk volgt daar ook nog een week met open inloop. De grote vaccinatiestraten in Almere, Lelystad en Emmeloord blijven dit najaar wel open.

Tot en met 31 juli hebben zo'n 3.850 inwoners van Urk via de GGD minimaal één coronavaccinatie gekregen. Daarnaast is een onbekend aantal inwoners gevaccineerd via de huisarts, in een woonzorginstelling en via werkgevers in de zorgsector. In alle leeftijdscategorieën heeft Urk de laagste vaccinatiegraad van Nederland, blijkt uit cijfers van het RIVM. Van de 65-plussers heeft tussen de 40 en 59 procent een eerste vaccinatie gekregen. Van de Urkers tussen de 25 en 64 jaar is het aandeel dat één prik heeft gehad tussen de 20 en 39 procent. Dinsdag brengt het RIVM een update van deze cijfers.

Op onderstaande grafiek is te zien dat de prikweek met open inloop op Urk een toename in het aantal prikken teweegbracht ten opzichte van de twee weken ervoor. Ook de opening van de vaccinatielocatie op Urk begin juni is goed terug te zien in de grafiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel