Na ticketbalie ook infobalie op station dicht

LELYSTAD • Wo 4 augustus 2021 | 6:32 • Woensdag 4 augustus 2021 | 6:32

De informatiebalie op station Lelystad sluit vanaf maandag. Eerder konden reizigers al geen treinkaartje meer kopen bij de ticketservicebalie. De NS sluit landelijk een groot aantal balies, omdat steeds meer mensen hun kaartje online kopen.

De sluiting van de informatiebalie in Lelystad komt eerder dan verwacht. De NS wilde de balie pas aan het einde van dit jaar dicht doen. Met de dreigende sluiting in het vooruitzicht besloot een groot aantal medewerkers gebruik te maken van de aangeboden vertrekregeling. Hierdoor zijn er op dit moment te weinig medewerkers beschikbaar om de balie open te kunnen houden.

De NS vroeg afgelopen december al advies aan de ondernemingsraad en de reizigersorganisaties over de sluiting van de balies. Dat traject loopt nog. Andere services zoals de ov-fietsen of de reisassistentie voor mensen met een beperking blijven wel beschikbaar. Reizigers kunnen een kaartje kopen in de NS-app, via de website of de telefonische klantenservice. Ook staat op elk station een kaartautomaat.

Wethouder tevergeefs in gesprek met NS
Na een motie van de gemeenteraad in januari van dit jaar moest wethouder Luc Baaten in gesprek met de NS om het bedrijf op andere gedachten te brengen. Dat is dus niet gelukt. Hij laat in een reactie weten dat hij teleurgesteld is over het sluiten van de servicebalies. "We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Het is helaas de tijdsgeest en we zullen moeten accepteren dat we kaartjes moeten kopen bij een ticketautomaat of via onze telefoon. Er worden in het hele land servicebalies gesloten. Ook bij grote stations als Den Haag. Dat is de realiteit."

Ondanks dat de NS spreekt van een tijdelijke maatregel is de verwachting dat de ticketservicebalie niet meer zal terugkeren in Lelystad. Wethouder Baaten benadrukt dat hij in gesprek zal blijven met de NS. "We zullen de situatie in de toekomst blijven monitoren. Als het nodig is weet ik dat we kunnen praten met de Nederlandse Spoorwegen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel