Opnieuw aanhouding voor roof van Pokémonkaarten

LELYSTAD • Wo 4 augustus 2021 | 13:28 • Woensdag 4 augustus 2021 | 13:28

Een 28-jarige man uit Lelystad is woensdagochtend in Almere aangehouden op verdenking van het opsluiten en beroven van een man uit Kampen. De verdachte zou samen met drie anderen betrokken zijn bij het stelen van exclusieve Pokémonkaarten.

De man uit Lelystad zou de handlanger zijn geweest, van een inmiddels aangehouden Almeerder. De politie meldde vorige week dat de 29-jarige Almeerder is aangehouden.

De twee verdachten kwamen in december vorig jaar aan de deur bij een man in Kampen. Die had waardevolle Pokémonkaarten te koop aangeboden en het tweetal zou de kaarten kopen. Maar ze sloten de man op in zijn huis en gingen er met de verzameling vandoor. De speciale kaarten zijn tienduizenden euro's waard.

De politie denkt dat nu alle verdachten zijn aangehouden. De Lelystedeling wordt vrijdag voorgeleid. Het onderzoek moet nog uitwijzen wat de precieze rol is geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel