Nieuwe directeur voor luchtvaartmuseum Aviodrome

LELYSTAD • Ma 16 augustus 2021 | 12:48 • Maandag 16 augustus 2021 | 12:48

Het Aviodrome in Lelystad heeft een nieuwe directeur. De 36-jarige Coen Hoozemans runt vanaf vandaag het luchtvaartmuseum. "Ik had hoge verwachtingen, maar de eerste dag was nog beter dan dat."

Hoozemans komt uit bioscoopwereld. Zijn vorige baan was manager bij bioscoopketen Pathé in Utrecht en daarvoor werkte hij bij musicalproductie 'Soldaat van Oranje'. Toch vindt hij de overstap naar het vliegtuigmuseum niet te groot: "Zoals bij iedereen zit er in mij een klein jongetje dat het machtig interessant vindt om die grote vliegtuigen te zien en de verhalen te horen die daarbij horen."

Net als andere musea beleeft het Aviodrome een moeizame periode vanwege corona. Het heeft de nieuwe directeur niet tegengehouden: "Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. Dit verhaal moet verteld worden." Echt plannen voor de toekomst heeft hij evenwel nog niet: "Ik ben nu acht uur bezig, dus ik moet eerst maar eens goed rondkijken en alle namen van de vliegtuigen leren die hier staan..."

De voormalig directeur Serena van Kammen schuift door binnen Libéma, het moederbedrijf van Aviodrome. Ze is begin dit jaar al begonnen als directeur attractieparken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel