Aviodrome nu al tevreden over bezoekersaantallen in zomermaanden

LELYSTAD • Zo 20 augustus 2023 | 17:12 • Zondag 20 augustus 2023 | 17:12

Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad is nu al tevreden over het aantal bezoekers tijdens de zomermaanden. Dat zijn er meer dan de afgelopen jaren.

"Zeer succesvol", glimlacht Cathy Rynders van Aviodrome. "Zeker na corona. Vorig jaar was iedereen toch nog wat voorzichtig. Maar dit jaar merken we dat iedereen ons weer heel goed gevonden heeft. Dus dat is heel fijn." Precieze cijfers van bezoekersaantallen zijn er nog niet, omdat sommige regio's nog vakantie hebben.

Klassiekers
Dit jaar is er extra veel aandacht voor oude klassiekers. Tijdens de zogeheten Fly-In waren tijdens de zomervakantie drie weekenden lang buiten demonstraties van bijzondere vliegtuigen te zien met deskundig commentaar. Rynders: "Wat we merkten is dat we de afgelopen jaren altijd maar één weekend dat deden en daar kwam heel veel publiek op af." De nieuwe vorm is het museum goed bevallen.

Dit weekend trok vooral de Grumman Tracker veel bekijks. Het vliegtuig kan de vleugels vouwen en stond op het vliegdekschip Karel Doorman. Door het vouwen van de vleugels paste het vliegtuig op de lift en in de hangar met meerdere andere vliegtuigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel