Fietstocht 9-jarige Mats levert 5.300 euro op voor Opkikker

ALMERE • Di 17 augustus 2021 | 14:59 • Dinsdag 17 augustus 2021 | 14:59

Stichting Opkikker in Almere heeft dinsdagmiddag ruim 5.300 euro ontvangen van Mats den Ouden. Mats fietste vanuit zijn woonplaats Stampersgat in Brabant in een paar dagen tijd naar het kantoor van de stichting.

Hij wilde met zijn tocht geld ophalen voor de verwendagen van Opkikker. Mats is ambassadeur van de stichting. Hij fietste samen met zijn vader naar Almere. Het ging om een tocht van zo'n 143 kilometer. Bij aankomst in Almere stond de directeur van Opkikker klaar voor een ontvangst op de parkeerplaats van de stichting. Hij kreeg de cheque met het bedrag overhandigd door Mats.

Mats is ambassadeur van de stichting geworden nadat hij zelf een Opkikkerdag kreeg aangeboden. Hij kreeg toen hij vier was waterpokken, wat oversloeg op zijn hersenvocht. Zo kreeg hij een hersenvliesontsteking en later een hersenontsteking.

Ambassadeurs van Opkikker mogen zelf invulling geven aan hun ambassadeurschap. Omdat Mats gek is op fietsen bedacht hij de sponsorfietstocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel