GGD komt met voorlichtingsbus over corona

FLEVOLAND • Vr 27 augustus 2021 | 10:46 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 10:46

Vanaf dinsdag 31 augustus gaat de GGD drie weken lang met een speciale corona-info bus Dronten, Almere en Lelystad in. Bij de bus kunnen mensen voorlichting krijgen over de COVID-vaccinatie, en eventueel ook meteen een eerste vaccinatie krijgen.

Woordvoerder Sven van der Burg van GGD Flevoland: "Door naar de mensen toe te gaan en persoonlijk antwoord te geven op hun vragen of door hun angsten bespreekbaar te maken, hopen we dat ook zij alsnog de keuze maken zich te laten vaccineren." Met de bus wil de GGD op een laagdrempelige manier voorlichting over vaccinaties geven.

Artsen en verpleegkundigen geven antwoord
"De vragen die mensen hebben, worden persoonlijk beantwoord door artsen en verpleegkundigen. Mensen kunnen, wanneer zij dat willen, ook meteen een eerste vaccinatie krijgen", aldus Van der Burg. Wie dat wil, zal geprikt worden met het Pfizer-vaccin. Diegene moet dan wel een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben.

College Almere maakt zich zorgen
De bus in Almere werd al aangekondigd tijdens het actualiteitenuurtje tijdens de Politieke Markt. De Almeerse fracties van het CDA en de VVD stelden vragen aan het college over de coronacijfers in Almere. De politieke partijen wilden onder meer weten of het college zich zorgen maakt over de hoge besmettingscijfers in Almere, en welke maatregelen er genomen kunnen worden om de vaccinatiegraad in de stad omhoog te krijgen. Wethouder Jan Hoek zei dat de situatie in de stad gezien wordt als 'zorgelijk'. De gemeente probeert volgens hem met verschillende campagnes de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Deze bus is daar een volgende stap in.

Start in Dronten
De voorlichtingsbus staat op 31 augustus in Dronten, bij Hogeschool Aeres. Daarna gaat de bus voor drie dagen naar het centrum van Almere Stad. Op zaterdag 4 september staat de bus in Lelystad, op de weekmarkt in het centrum. De daarop volgende weken wordt de bus op verschillende andere locaties in Almere en Lelystad neergezet om inwoners te informeren. Waar en wanneer, staat op de website van de GGD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel