Wethouder: freerunpark en voetbalveld komen er

EMMELOORD • Ma 30 augustus 2021 | 20:23 • Maandag 30 augustus 2021 | 20:23

Het herinrichten van een groot grasveld bij de wijk Emmelhage in Emmeloord, past binnen het huidige bestemmingsplan. Dat zei verantwoordelijk wethouder Haagsma tijdens de commissievergadering maandag. De PvdA stelde daar vragen over de plannen om het veld om te bouwen tot onder meer een freerunpark, nadat bezorgde omwonenden aan de bel hadden getrokken.

Volgens een deel van de wijkbewoners heeft de gemeente tijdens het proces rondom de herinrichting van het veld grote steken laten vallen. Zo zouden zij er veel te laat bij betrokken zijn. Daarnaast hebben ze bij het aankopen van een kavel in Emmelhage een bestemmingsplan gekregen. "Onderdeel daarvan was het zogenoemde 'beeldkwaliteitsplan' waarin over de vrije groene ruimte expliciet werd vermeld dat "het al aanwezige groen nagenoeg geen aanpassingen behoeft", schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad.

Desondanks zijn de plannen die er nu liggen wel toegestaan binnen het huidige bestemmingsplan, aldus Haagsma. Hij beloofde wel dat er nog gekeken zal worden of er iets gedaan kan worden om de bewoners tegemoet te komen, door bij het maken van het park rekening te houden met zichtlijnen van de omwonenden. Maar het geplande freerunpark en voetbalveld komen er wel: "Die gaan we niet skippen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel