Verdachten dood Jdesse Boerenveen trekken hoger beroep in

ALMERE • Di 7 september 2021 | 20:42 • Dinsdag 7 september 2021 | 20:42

Vier van de zeven verdachten die veroordeeld zijn voor betrokkenheid bij de dood van Jdesse Boerenveen hebben hun hoger beroep ingetrokken. Dat bleek tijdens het hoger beroep dat diende in het Gerechtshof in Amsterdam.

De verdachten kregen maandenlange celstraffen opgelegd voor de dood van Boerenveen. Het levenloze lichaam van de man werd in december 2016 uit het water van het Gooimeer bij Almere Haven gehaald. Het OM eiste daarvoor eerder gevangenisstraffen tot zeven jaar.

Omgekeerde wereld
Een 43-jarige Amsterdamse besloot haar beroep niet in te trekken, en werd wel behandeld op zitting. Zij kreeg in eerste instantie vijf maanden cel opgelegd. "Het is de omgekeerde wereld", zei ze. De vrouw leende Jdesse Boerenveen 4.000 euro, en hij betaalde dat bedrag niet terug. Ze nam Boerenveen verbaal onder handen in een garage in Wormerveer. Daarna werd het slachtoffer door drie mannen in een auto naar Almere gebracht. Boerenveen zou daar mensen kennen die hem geld konden geven om zijn schuld te betalen.

Het slachtoffer vluchtte, en verdronk. Het levenloze lichaam van Boerenveen werd later uit het water van het Gooimeer gehaald. De auto van een 39-jarige Amsterdammer werd op het strandje gevonden.

Betrokkenheid

Onder meer de Amsterdammer en een Almeerder zijn met Boereveen naar dat strandje in Almere Haven gereden. Daar zou Jdesse Boerenveen zijn gevlucht en het ijskoude water in zijn gegaan. De Amsterdammer houdt vol dat hij zijn auto en zijn telefoon heeft uitgeleend aan de Almeerder. Hij beweert nooit op dat strandje geweest te zijn.

De Almeerder houdt vol dat hij in de auto is gebleven en dat hij niet op het strandje was toen Boerenveen vluchtte. Volgens de 44-jarige man heeft hij een pistool aan Boerenveen laten zien om geld van hem te krijgen. De Almeerder werd in de rechtbank geconfronteerd met belastende telefoongesprekken. Volgens die gesprekken heeft de Almeerder klappen gegeven. De Almeerder is ook nog een keer met een andere verdachte geweest op het strandje om te zoeken.

De zaak gaat woensdag verder. Het OM zal dan de strafeisen uitspreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel