Feest bij officiële opening Het Klavier

RUTTEN • Vr 10 september 2021 | 18:33 • Vrijdag 10 september 2021 | 18:33

De multifunctionele accommodatie (MFA) Het Klavier is vrijdag officieel geopend. Daar waren een paar honderd dorpelingen en medewerkers bij aanwezig. In het gebouw in Rutten zitten onder meer het dorpshuis, twee scholen, een bieb, een kinderopvang en de voetbalclub. Ook is er een podium en kunnen verenigingen er activiteiten organiseren.

Een deel van het pand wordt al sinds januari gebruikt, dus veel mensen kennen het gebouw al van binnen. Nu Het Klavier helemaal open is zijn de dorpelingen blij dat ze op één centrale ontmoetingsplek in het dorp terechtkunnen voor allerlei soorten activiteiten.

De afgelopen maanden zijn de laatste werkzaamheden binnen afgerond. De problemen met de stroomvoorziening zijn nog niet opgelost. Het diesel-aggregaat dat nu voor elektriciteit zorgt, wordt zo snel mogelijk vervangen door een tijdelijke gasvoorziening. De werkzaamheden daarvoor beginnen half september.

De totstandkoming van het gebouw heeft veel tijd en inspanning gekost. Tussen de eerste plannen en de officiële opening zit bijna tien jaar. De dorpelingen hebben zelf meebeslist over de faciliteiten van het gebouw en hebben er met allerlei inzamelingsacties zelf ruim 600.000 euro aan meebetaald.

Het Klavier vervangt het oude dorpshuis De Stiepe. Dat gebouw wordt gesloopt voor woningbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel