Problemen met klimaatbeheersing Kunstlinie

ALMERE • Za 11 september 2021 | 9:37 • Zaterdag 11 september 2021 | 9:37

Er moet 1,4 miljoen euro uitgegeven worden om het binnenklimaat van de Kunstlinie in Almere op orde te krijgen. Het culturele verzamelgebouw is veertien jaar oud. Volgens de gemeente Almere zijn er al vanaf het begin problemen met de temperatuur. Met name in de Waterfoyer en de CKV-lokalen. Dat schrijft de gemeente in het Meerjaren Perspectief Vastgoed.

Het probleem is dat er in de Kunstlinie veel kleine ruimtes zijn en die liggen aan de kant waar het meest en het langst de zon op het gebouw schijnt. Daar komt nog bij dat die ruimten vaak een glazen buitenwand hebben die aan het water ligt. De zon schijnt via het water ook op het pand. Dat verergert de 'zonbelasting'.

Om dat op te lossen, wordt de klimaatinstallatie vervangen. Een deel van de kosten daarvoor kan de gemeente zelf betalen. Voor zo'n 800.000 euro wordt een lening afgesloten.

Zo'n vijf jaar geleden werd er tijdens een renovatie ook al aan de klimaatbeheersing in het theater gewerkt. Toen werd er een klimaatsysteem geïnstalleerd dat de temperatuur stabiel houdt, zodat er ook kunst getoond kon worden in de Kunstlinie. De verbouwkosten van toen waren vier miljoen euro. Dat bedrag werd deels betaald door de gemeente en door de provincie. Over de verbouwingskosten werd toen stevig gediscussieerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel