Ruim 500 vaccinaties in voorlichtingsbus GGD

FLEVOLAND • Di 21 september 2021 | 13:02 • Dinsdag 21 september 2021 | 13:02

De GGD Flevoland is 'aangenaam verrast' door het aantal bezoekers dat zich de afgelopen weken in de voorlichtingsbus heeft laten vaccineren tegen corona. Het waren er 556, meldt woordvoerder Sven van der Burg.

De bus stond drie weken in Dronten, Almere en Lelystad. Het was vooral de bedoeling om voorlichting te geven over de COVID-vaccinatie, maar het was ook mogelijk om meteen een eerste vaccinatie te krijgen. Dat gebeurde in Dronten 17 keer, in Lelystad 178 keer en in Almere 361 keer. "We hadden niet verwacht dat het er zo veel zouden zijn", aldus Van der Burg.

De vaccinatiegraad ligt op dit moment in Flevoland op 68%, een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 77%. Van der Burg vindt dat niet zorgelijk, omdat Flevoland ook bij andere vaccinatiecampagnes relatief laag scoort.

Sinds het kabinet bekendmaakte dat voor horecabezoek voortaan een QR-code nodig is, neemt het aantal mensen dat zich meldt voor een eerste prik weer toe. Het waren er 700 meer dan in de week ervoor, zegt Van der Burg. Daarbij zijn opvallend veel jongeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel