Mogelijk treinuitval en vertraging door staking

FLEVOLAND • Di 21 september 2021 | 15:31 • Dinsdag 21 september 2021 | 15:31

Een staking van medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) kan woensdag leiden tot een langere reistijd, uitval van treinen en andere vertrek- en aankomsttijden in Flevoland. Hoeveel medewerkers van de NS precies aan de acties mee zullen doen, is nog niet duidelijk. De gevolgen voor de Flevolandse reiziger zijn daarom ook nog niet helder.

De vakbonden FNV en VVMC hebben acties aangekondigd vanwege slechte arbeidsvoorwaarden voor conducteurs en het inkrimpen van het aantal servicestations. Door de staking zullen loketten dicht zijn en zal hulp aan reizigers tot een minimum beperkt worden, zeggen vakbonden FNV en VVMC.

Dat er stakingen zouden komen bij de NS kondigden de bonden donderdag al aan. Toen verliepen meerdere ultimatums met eisen van de bonden, maar daarop gaf de onderneming volgens hen geen bevredigend antwoord. Als de spoorvervoerder na de stakingen nog niet op de eisen van FNV en VVMC ingaat, overwegen de bonden om ook bij andere delen van de NS stakingen op te zetten, bijvoorbeeld bij het rijdend personeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel