Oppositie wil debat over opgestapte wethouder Siepel

DRONTEN • Wo 29 september 2021 | 14:28 • Woensdag 29 september 2021 | 14:28

De vijf oppositiepartijen in de gemeenteraad van Dronten hebben een debat aangevraagd over het opstappen van wethouder Roelof Siepel. In interviews met onder andere Omroep Flevoland heeft Siepel dingen gezegd die bij de oppositie vragen oproepen over de omstandigheden rond het vertrek van de wethouder.

Roelof Siepel was als wethouder verantwoordelijk voor het plan om tot een nieuwe woonwijk te komen in Swifterbant-Zuid. Een opeenstapeling van fouten in dat dossier en de aanhoudende kritiek vanuit de gemeenteraad leidden begin deze maand tot het besluit van Siepel om op te stappen.

De fracties willen onder meer weten of de rest van het college Siepel heeft laten vallen. "Heeft wethouder Siepel het college op enigerlei wijze om steun gevraagd? En hoe heeft het college daarop geantwoord?", vragen de fracties van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA. Ook willen ze weten of de burgemeester en de collega-wethouders op de hoogte waren van Siepels' plan om de hele omgeving van Swifterbant-Zuid planologisch op slot te zetten.

Het is nog niet zeker of het debat er ook echt komt. De gemeenteraad beslist daar bij de start van de raadsvergadering op 7 oktober over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel