PvdD weer in actie voor bomenkap Westerdreef: 'Is eeuwig zonde'

ALMERE • Do 30 september 2021 | 12:51 • Donderdag 30 september 2021 | 12:51

De Partij voor de Dieren is woensdag opnieuw in actie gekomen om de geplande bomenkap langs de Westerdreef in Almere Haven tegen te houden. Aanleiding is de Politieke Markt van donderdagavond waar het plan weer besproken wordt.

De gemeente Almere wil zeker 137 van de 237 bomen kappen omdat ze onveilig zijn, blijkt uit een zogeheten trekproef. De vrees is dat de populieren omvallen. Uit een enquête onder bewoners blijkt verder dat zeker de helft van de ondervraagden de bomen niet veilig vindt.

Volgens fractievoorzitter Jesse Luijendijk van de PvdD is het desondanks niet nodig om de bomen te rooien. Hij wijst erop dat de ze volgens experts veiliger zijn naarmate ze ouder worden. "Ze worden dikker, maar niet hoger. Daarom zijn ze steviger en is de kans dat ze omvallen kleiner." De bomen staan er inmiddels veertig jaar.

Volgens Luijendijk kon het protest van zijn partij tegen de kap, woensdag op veel steun van bewoners rekenen. "De positieve reacties en steunbetuigingen waren overweldigend. Dus het leeft echt enorm." Een eerder opgesteld petitie tegen de kap, ondersteunt hem in die uitspraken. In totaal werd die ruim 1200 keer ondertekend.

Opnieuw onder de loep
Tijdens de politieke bespreking donderdagavond in de politiek wordt de kap opnieuw onder de loep genomen. Er wordt nog geen definitieve beslissing genomen. Wanneer dat wel gebeurt is nog niet zeker, zegt Luijendijk. Het is wel zeker dat de Partij voor de Dieren actie blijft voeren tegen de kap.

Er zijn ook bewoners die voor de kap zijn. Ze hebben veel last van schaduw in hun tuin, en van de de zaailingen die hun gazon en bestrating vernielen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel