Afvalwater Oosterwold tijdelijk in de wijk gezuiverd

ALMERE • Ma 4 oktober 2021 | 11:53 • Maandag 4 oktober 2021 | 11:53

De Almeerse wijk Oosterwold krijgt als het aan Waterschap Zuiderzeeland ligt een tijdelijke eigen afvalwaterzuivering. De eisen waaraan het proefproject moet gaan voldoen zijn vastgesteld. Uiteindelijk wordt de wijk wel aangesloten op de centrale zuivering bij de AWZI Almere.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de bewoners van de wijk zelf zouden zorgen voor hun waterzuivering, maar dat bleek niet te lukken. Bovendien bleek dat de gemeente voor Oosterwold geen uitzondering mocht maken en ook daar verplicht een riolering moest aanleggen.

De bestaande persleidingen van de gemeente en het waterschap zijn niet berekend op de maximaal achthonderd woningen in Oosterwold deelgebied 1b. Het lukt niet om ze op tijd aan te passen, waardoor het waterschap een andere oplossing moest zoeken. Er komt nu een marktconsultatie om te zien hoe de zuivering concreet kan worden gebouwd.

Waar de tijdelijke zuivering komt, is nog niet bepaald. Hij moet wel eind volgend jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel