Gemeente gaat Ellerstrand voorlopig onderhouden

DRONTEN • Di 12 oktober 2021 | 11:47 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 11:47

De gemeente Dronten gaat het Ellerstrand voorlopig toch onderhouden. De gemeente doet dat tot er een nieuwe beheerder is gevonden.

De gemeente had eerder aangegeven dat het naaktstrand bij Biddinghuizen zou worden terug gegeven aan de natuur, omdat de beheerder van het strand zich had teruggetrokken. Een groep belanghebbenden, waaronder NFN Open & Bloot (een belangenvereniging voor naaktrecreanten) en omwonenden heeft zich verzameld in de belangengroep 'Vrienden van het Ellerstrand'.

Vertegenwoordigers van die groep hebben maandag in een gesprek met de gemeente te horen gekregen dat de gemeente toch het onderhoud van het strand overneemt tot er een nieuwe beheerder is. De toiletten worden nog niet teruggeplaatst. Een gemeentewoordvoerder bevestigt het gesprek en de toezegging dat het strand voorlopig wordt onderhouden. Ondertussen is de gemeente nog steeds op zoek naar een nieuwe beheerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel