Toeristenbelasting gemiddeld 7 procent hoger dan vorig jaar

FLEVOLAND • Wo 13 oktober 2021 | 11:02 • Woensdag 13 oktober 2021 | 11:02

In Flevoland is de toeristenbelasting gemiddeld met 7,4 procent toegenomen ten opzichte van 2020. Landelijk steeg het tarief voor de toeristenbelasting met 6,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van Bungelowparkoverzicht.nl.

Van de gemeenten binnen de provincie ligt de belasting in Almere het hoogst. Daar moeten toeristen 5,64 euro per nacht betalen. Op Urk (+50 procent) en in Zeewolde (+18 procent) steeg de toeristenbelasting relatief gezien het hardst. In die eerste gemeente zijn toeristen 1,50 euro per nacht kwijt. In Zeewolde ligt dat bedrag op 2,60 euro.

In Dronten is de toeristenbelasting het laagst van Flevoland; daar hoef je voor een overnachting in bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuisje minder dan een euro te betalen.

Het gemiddelde tarief voor de toeristenbelasting in Nederland ligt dit jaar op 1,93 euro. In meer dan de helft van de gemeenten nam het tarief voor de belasting toe. De grootste stijging was in het Noord-Hollandse Landsmeer, daar ging de belasting binnen een jaar met 136 procent omhoog. In Amsterdam betalen toeristen met 10,89 per persoon per nacht de meeste toeristenbelasting.

Binnen gemeenten kunnen de tarieven voor toeristenbelasting verschillen. De ene gemeente hanteert een vast bedrag, de andere bepaalt het tarief op basis van bijvoorbeeld het soort accommodatie, het aantal sterren van het hotel, de leeftijd van de toerist of het aantal overnachtingen. Daarom is Bungelowparkoverzicht.nl uitgegaan van één standaard situatie: een overnachting ter waarde van ruim 112 euro, uitgaande van één volwassene bij een 3-sterrenhotel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel