Toeristenbelasting overal gestegen, behalve in Lelystad

FLEVOLAND • Vr 12 april 2024 | 11:23 • Vrijdag 12 april 2024 | 11:23

Wie dit vakantieseizoen een bezoekje brengt aan één van de campings of hotels in Flevoland moet iets meer geld afdragen aan de gemeente. De toeristenbelasting stijgt in bijna alle gemeentes, behalve Lelystad.

Gemiddeld ben je 3,2 procent meer kwijt aan je vakantiebezoek. De grootste stijging is in Dronten. Daar stijgt de toeristenbelasting met 6,9 procent.

Noordoostpolder, Urk, Almere en Zeewolde verhogen de belasting allemaal met zo'n drie procent. Lelystad is de enige gemeente die niet meer geld vraagt voor een overnachting in de gemeente. Dat komt waarschijnlijk omdat de gemeente nog maar een paar jaar toeristenbelasting heft, zegt Piet Roskam van Buytenplaets Suydersee.

Toeristen mijden Dronten niet
Campingbeheerders in Dronten merken weinig van de verhoging. Zij hebben niet het idee dat daardoor campinggasten Dronten weren. "We hebben het dit weekend gewoon weer heel erg druk met de Tulpenroute", zegt de beheerder van Camping 't Wisentbos.

In 2022 verhoogde de gemeente de toeristenbelasting met ongeveer vijftig procent. "Daar kregen we wel veel reacties op," zegt beheerder Dora Buist van Boerderijcamping De Hinde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel