OM niet in beroep tegen vrijspraak journalist van smaad

ALMERE • Ma 18 oktober 2021 | 13:09 • Maandag 18 oktober 2021 | 13:09

Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak van de Almeerse journalist Marcel Beijer. De journalist stond eind vorige maand voor de rechter vanwege een publicatie in de krant Almere Deze Week over voormalig wethouder Tjeerd Herrema.

Het OM achtte Beijer schuldig aan smaad, maar de politierechter oordeelde vorige week dat de publicatie een algemeen belang diende en sprak de journalist daarom vrij. Volgens een woordvoerder ziet het OM er na de uitspraak van de rechter geen meerwaarde in om in appèl te gaan.

Beijer meldde in het artikel dat de werkrelatie met de Almeerse wethouder Herrema ernstig verstoord was geraakt, doordat hij opmerkelijke en zeer persoonlijke berichten van de wethouder had ontvangen. De publicatie over de opmerkelijke berichten, op 12 juni 2018, leidde tot het vertrek van de wethouder. De coalitiepartijen zegden het vertrouwen in hem op en Herrema besloot om op te stappen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel