OM eist 7 jaar cel voor schietpartij aan de Betuwe

LELYSTAD • Wo 27 oktober 2021 | 20:46 • Woensdag 27 oktober 2021 | 20:46

Een 27-jarige man uit Lelystad heeft zeven jaar cel tegen zich horen eisen. De man wordt er van verdacht op 30 november 2020 een Poolse man te hebben neergeschoten in een woning aan de Betuwe in Lelystad. Daarnaast vindt het Openbaar Ministerie dat de verdacht een schadevergoeding moet betalen van 14.000 euro.

Volgens het slachtoffer zou hij nog 4.000 euro tegoed hebben van de verdachte. Hij besloot om met twee anderen verhaal te gaan halen bij het huis van de verdachte. Eenmaal binnen zou het slachtoffer door de 27-jarige man in zijn buik zijn geschoten. Volgens de verdachte is daar niks van waar. Het slachtoffer zou juist zelf het pistool hebben getrokken en toen de verdachte dat probeerde af te pakken, ging het pistool per ongeluk af. Toen de politie arriveerde bij het huis waren er drie mensen aanwezig in de woning, de verdachte was uit zijn eigen huis gevlucht.

De officier van justitie denkt dat de ruzie tussen beide mannen om drugs ging. Toen agenten de woning doorzochten, vonden zij 11.000 euro, 29 gram MDMA en 180 gram cocaïne. De aanklager vindt ook dat er genoeg bewijs is dat de Lelystedeling degene was die het wapen trok. In het huis van zijn vriendin in Almere werden een wapen en munitie gevonden onder het matras, die passen bij de kogelhuls die na de schietpartij werd gevonden.

Onder de radar
Het Openbaar vindt ook dat er genoeg bewijs is dat de Lelystedeling degene was die het wapen trok. In het huis van zijn vriendin in Almere werden een wapen en munitie gevonden onder het matras, die passen bij de kogelhuls die na de schietpartij werd gevonden. Daarnaast vindt de officier het extra verdacht dat de 27-jarige Lelystedeling het pistool na de schietpartij heeft weggegooid. ‘Volgens de officier had hij daarmee zijn onschuld kunnen aantonen met vingerafdrukken. En de verdachte was maandenlang onvindbaar voor de politie. Hij leefde onder de radar bij vrienden en familie. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel