Relatief minste jeugdzorg op Urk

FLEVOLAND • Vr 29 oktober 2021 | 6:27 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 6:27

Jongeren op Urk krijgen binnen Flevoland relatief de minste jeugdzorg. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2021. Het gaat om jongeren tot 23 jaar die jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering krijgen.

In de gemeente Urk wordt aan 4,9 procent van de jongeren jeugdzorg verleend. Dat is landelijk gezien bijna het laagste percentage. Alleen Staphorst, Vlieland en Westvoorne hebben een nog lager percentage.

In Flevoland wordt relatief de meeste jeugdzorg verleend aan jongeren uit Zeewolde. In de eerste zes maanden van dit jaar kreeg 10,2 procent van hen jeugdzorg.

Er zijn volgens het CBS diverse oorzaken voor de regionale verschillen. Sociale en economische omstandigheden spelen een rol, maar ook beleidskeuzes die gemeenten maken bij de inrichting van de jeugdzorg.


Het CBS geeft aan dat de cijfers niet goed vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. Dit jaar zijn er door een substantieel aantal organisaties gegevens aangeleverd die dat eerder niet deden. Daardoor is er nu wel een vollediger beeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel