Van der Starre verlaat 50PLUS, gaat alleen verder in Staten

ALMERE • Di 2 november 2021 | 12:46 • Dinsdag 2 november 2021 | 12:46

Paul van der Starre zegt zijn lidmaatschap van 50PLUS op en gaat alleen verder in de Provinciale Staten. Aanleiding daarvoor is de weigering van het hoofdbestuur om de lijsttrekkersverkiezing voor de gemeenteraadsverkiezingen in Almere te onderzoeken. Van der Starre verloor die verkiezing van Marc van Rooij. Dat zorgde voor een diepe vertrouwensbreuk tussen de twee.

Door het nalaten van het onderzoek wordt objectieve waarheidsvinding geblokkeerd, vindt Van der Starre. De politicus heeft naar eigen zeggen geen andere optie dan de partij te verlaten, gezien de vertrouwensbreuk die hij al heeft met Van Rooij.

Van der Starre zegt de belangen van de ouderen te blijven behartigen in de Provinciale Staten. Tot de breuk met Van Rooij zaten de twee samen namens 50PLUS in de Provinciale Staten.

Verziekte verhoudingen
Volgens Van der Starre heeft Van Rooij afspraken op grove wijze geschonden waardoor de lijsttrekkersverkiezing totaal verkeerd is gelopen. Hij kreeg steun van onder anderen Freek Appel, de fractievoorzitter van 50PLUS in het Waterschap Zuiderzeeland. Hij noemde de lijsttrekkersverkiezing een Griekse tragedie waarbij Marc van Rooij 'de verrader' is. Ook lag er een verzoek van meerdere 50PLUS-leden om Van Rooij te royeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel