Eerste zitting over dood oud-City-speler Jergé Hoefdraad

ALMERE • Wo 3 november 2021 | 10:22 • Woensdag 3 november 2021 | 10:22

De rechtbank in Amsterdam houdt woensdag een eerste inleidende zitting over de dood van oud-speler Jergé Hoefdraad van Almere City FC. De voormalig voetballer werd slachtoffer van een schietpartij in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost, waar een feest gaande was.

Hoefdraad werd op zondagochtend 1 augustus door zijn hoofd geschoten. Twee dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Volgens de politie probeerde Hoefdraad een ruzie te beëindigen door 'ertussen te springen'.

Een dag na de schietpartij hield de Belgische politie de 34-jarige verdachte Robin R. aan. Hij staat terecht voor doodslag. Tijdens de zitting kan het OM de stand van het onderzoek toelichten en komt de verlenging van de voorlopige hechtenis van R. aan de orde.

Carrière
Jérge Hoefdraad begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van Ajax. Hij speelde drie periodes bij Almere City FC. Allereerst van 2009 tot 2011. Hoefdraad keerde na twee seizoenen Telstar in 2014 voor één seizoen terug. Vervolgens stond hij tussen 2017 en 2019 opnieuw onder contract bij de Almeerse club. In totaal speelde Hoefdraad ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel