Dronten en woningcorporatie komende weken in gesprek over MFC

SWIFTERBANT • Do 4 november 2021 | 15:18 • Donderdag 4 november 2021 | 15:18

De gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaan de komende weken om tafel om samen tot een definitief plan en budget te komen voor het nieuw te bouwen Multifunctioneel Centrum (MFC) en de bijbehorende dertig appartementen in Swifterbant. Dat meldt de gemeente.

Het blijkt een flinke uitdaging om een beeldbepalend, functioneel, duurzaam gebouw met betaalbare woningen gerealiseerd te krijgen binnen het beschikbare budget, aldus de gemeente. Een verzwarende factor is dat de kostprijzen voor bouwmaterialen verder zijn gestegen. De gemeenteraad besloot dat er sowieso 525.000 euro extra naar dat MFC gaat. Bovendien kreeg wethouder Peter van Bergen de opdracht om vóór half december duidelijkheid te geven over stand van zaken bij de aanbesteding. De bouw werd afgelopen september door geldgebrek voor de zoveelste keer uitgesteld.

Dronten zegt eraan te werken om het MFC en de woningen zo spoedig mogelijk te realiseren. Daarvoor is het noodzakelijk om het ontwerp te optimaliseren en de beschikbare budgetten van zowel de gemeente als OFW op te hogen. De komende weken wordt dit uitgewerkt en daarna worden de plannen gepresenteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel