Alle Flevolanders kunnen tegen halve prijs toegangspas Floriade kopen

FLEVOLAND • Do 11 november 2021 | 8:42 • Donderdag 11 november 2021 | 8:42

Flevolanders kunnen volgend jaar voor de helft van de prijs onbeperkt naar de Floriade. Provinciale Staten hebben dat woensdag besloten nadat de Partij voor de Dieren daarvoor een voorstel had ingediend.

Een normale pas voor onbeperkte toegang tot het evenement kost 79 euro, en Flevolanders kunnen die pas tot 1 januari voor 39 euro aanschaffen. De korting komt voor de rekening van de provincie Flevoland.

Op deze manier willen de Staten de inwoners van de provincie stimuleren om de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere te bezoeken. Bovendien wil de politiek de bevolking tegemoetkomen omdat die indirect ook meebetaalt aan de Floriade. Flevolanders krijgen geen korting op een dagkaart, vertelt Jesse Luijendijk van de PvdD.

Minima
Deze regeling was in Almere al eerder in het leven geroepen. In die stad mogen gedupeerden van de toeslagenaffaire overigens gratis naar de Floriade, net als 2250 Almeerse minima. De Partij voor de Dieren gaat bij de gemeenteraad nog voorstellen om álle Almeerse minima een vrijkaart te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel