Vattenfall wil in 2024 zonnepark aan Trekweg bouwen

ALMERE • Di 16 november 2021 | 14:19 • Dinsdag 16 november 2021 | 14:19

Energiebedrijf Vattenfall mag een zonnepark bouwen op een stuk grond aan de Trekweg in Almere. Het gaat om het gebied tussen de Trekweg, de A6, de Buitenring en het Ibispad. Die plek was al in 2018 voor dat doel in beeld, maar dat stuitte op verzet.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad van Almere dat het zonnepark er mocht komen. Vattenfall wil er nu ruim 25.000 panelen neerzetten. Die draaien mee met de zon en zijn dubbelzijdig, waardoor beide kanten licht omzetten in energie. Door dit zonvolgende systeem krijgt de onderliggende bodem ook nog genoeg licht, lucht en water. Het zonnepark moet jaarlijks 18,3 gigawattuur groene stroom gaan leveren. Met die hoeveelheid energie kan een elektrische auto meer dan drieduizend keer rond de aarde rijden.

Vattenfall spreekt van het eerste subsidievrije zonnepark in Nederland. "We geloven dat subsidievrije parken toekomst hebben", zegt Annemarie Schouten, van het bedrijf. "We zien dat de vraag naar stroomcontracten direct van subsidievrije bronnen aan het toenemen is."

Vattenfall wil in overleg met de omgeving een definitief ontwerp voor het park maken. Het is de bedoeling dat de bouw in 2024 begint, maar dan moet er wel een oplossing komen voor de problemen met de capaciteit van het elektriciteitsnet. Daarover wordt al overlegd met de netbeheerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel