'Stationsgebied is voldoende verlicht'

ALMERE • Di 16 november 2021 | 16:51 • Dinsdag 16 november 2021 | 16:51

Het stationsgebied bij Almere Centrum is goed verlicht en de gemeente houdt dagelijks in de gaten of de tijdelijke verlichting nog werkt. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders als antwoord op vragen van de PVV-fractie. De partij wilde weten hoe de gemeente omging met de verlichtingsproblemen in het gebied.

Eerder klaagden voorbijgangers en ondernemers bij Omroep Flevoland over een onveilig gevoel in het stationsgebied. "Als ik 's avonds laat uit m'n werk kom, dan weet ik niet hoe snel ik hier weg moet wezen", vertelde een voorbijganger. "Er is weinig verlichting. Hoe eerder ik hier weg ben, hoe liever."

Storing
Er zijn veel werkzaamheden op het Stationsplein. Daarom is er tijdelijke verlichting geplaatst. De gemeente zegt dat het klopt dat er een storing is geweest in de verlichting, maar er zijn direct maatregelen genomen om de verlichting weer werkend te krijgen. Nu zou alles weer moeten werken en waar nodig is verlichting bijgeplaatst, schrijft het college. "Incidenteel kan het voorkomen dat de verlichting tijdelijk niet functioneert als gevolg van werkzaamheden. Daar wordt dan direct op geacteerd."

Geen compensatie
De gemeente is niet van plan om ondernemers compensatie te bieden voor de storing in de straatverlichting. De PVV vroeg hier om, omdat de situatie zonder verlichting extra belastend zou zijn voor de klandizie van de winkels en horeca op het plein.

Om ervoor te zorgen dat overlast voor bewoners en ondernemers wordt voorkomen, zegt de gemeente voortdurend in overleg te zijn met onder meer de NS, politie en zorgaanbieders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel